رشد علفهای هرز این گیاه سبب کاهش رشد اصلی این گیاه میشود. به همین دلیل برای پرورش این گیاه در دوران جوانه زنی، میبایست به سرعت با رشد علفهای هرز آن مبارزه شود. سلمه تره، پیچک، تاجریزی، تاج خروس، گاوپنبه، اویارسلام، سوروف، تاتوره، توق، خرفه، ارزن وحشی، پنجه مرغی و آفتاب پرست از مهمترین علفهای هرز این گیاه به شمار میروند. علاوه بر علفهای هرز، آفات سویا نیز در رشد و بازدهی این گیاه بسیار موثر هستند؛ چرا که آفات میتوانند به قسمتهای مختلفی از این گیاه آسیب رسانده و در نهایت رشد آن را مختل کنند. در این مطلب با دانلود 5 فایل تخصصی آفات و بیماری های سویا در خدمت شما خواهیم بود.
یک – علف های هرز و مدیریت آن در سویا
شتهها نیز گونههای مختلفی دارند که میتوانند با حمله به این گیاه، در رشد آن تاثیر بگذارند. این آفت از شیره گیاه تغذیه کرده و سبب ضعیف شدن آن میشود و از طرفی دیگر راه را برای انتقال ویروسهای گیاهی مانند ویروس موزائیک سویا، هموار میسازد. کرم های طوقه بر و ساقه خوار از طوقه این گیاه تغذیه میکنند و میتوانند باعث قطع شدن این گیاه و افتادن بوته آن شوند. کرمها نیز از قسمتهای خارجی و مرکزی ساقها تغذیه کرده و آوندهای گیاه را دچار مشکل میسازد. برای پرورش این گیاه به بهترین شکل ممکن، میبایست مبارزه با آفات و علفهای هرز به درستی صورت گیرد و خاک و آب و هوای مناسب برای آن فراهم شود.
در این فایل ابتدا خسارت های علف های هرز در سویا بررسی می شود. سپس عوامل موثر در ایجاد خسارت به سویا توسط علف هرز بررسی شده است. مواردی همچون گونه های علف های هرز، طول دوره رقابت، دوره بحرانی خسارت علف های هرز، مرفولوژی علف هرز و تراکم محصول از دیگر مواردی هستند که در این فایل به آنها پرداخته شده است. در یکی از فصل های این فایل نیز موضوع مدیریت علف های هرز در مزارع سویا بررسی شده است. از جمله روش های مدیریت علف هرز می توان به روش زراعی، روش شیمیایی، روش تلفیقی، سورفکتانت و استفاده از علف کش ها اشاره کرد که همه آنها در این فایل بطور کامل تشریح شده است.
- نوع فایل : پی دی اف – 70 صفحه
- برای دانلود به انتهای فایل مراجعه کنید
دو – مبارزه با آفات و بیماری های سویا
در این فایل مقدمه ای بر سویا ارائه شده است. سویا برای اولین بار در سال 1317 در ایران کشت شد. در بخش بعدی این فایل موضوع کامل تغذیه سویا تشریح شده است. بیماری های و آفات سویا از مهم ترین مسائلی است که این فایل به آنها پرداخته است. آفت کش ها، فهرست کودها نیز ارائه شده است. از جمله مواردی که در مورد هر آفت کش به آنها اشاره شده است می توان به معرفی آفت کش، نحه مصرف و ملاحضات است. همچنین ترکیبات هر آفت کش نیز بطور کامل بیان شده است.
- نوع فایل : پی دی اف – 29 صفحه
- برای دانلود به انتهای فایل مراجعه کنید
سه – بیماری های سویا
کرم غلاف خوار سویا یکی از مهمترین آفات این گیاه است که از برگ گیاه سویا تغذیه میکند و رفته رفته وارد غلاف و گل گیاه میشود. پس از ورود به غلاف سویا، از تشکیل و تغذیه دانه در این گیاه جلوگیری خواهد شد. پروانه دانه خوار سویا نوعی دیگر از آفات این گیاه است که لاروهای آن، به کمک سوراخهای ایجاد شده روی غلاف، وارد آنها شده و از بذر گیاه تغذیه میکند. کرمهای برگ خوار که اغلب به شکل پلی فاژ هستند، از برگهای گیاه سویا تغذیه میکنند و برای مبارزه با آنها، به سمپاشی در زمان درست نیاز است.
کرم غلاف خوار سویا اولین بیماری است که در این فایل بررسی شده است. از دیگر آفات سویا که بررسی شده است می توان به کرم برگ خوار، عسلک پنبه، کنه تارتن دولکه ای، شته سویا اشاره کرد. سپس بطور کامل موضوع علف های هرز سویا تشریح و بررسی شده است. از مزیت های این فایل می توان به ارائه تصویر برای هر موضوع اشاره کرد. از معروف ترین بیماری های سویا نیز می توان به پوسیدگی ریشه و ساقه فیتوفتورایی اشاره کرد که همه موارد با تصویر توضیح داده شده اند. سفیدک کرکی، سوختگی برگ، پوسیدگی زغالی، سوختگی ساقه و نماتد سیست سویا نیز بطور کامل در بخش پایانی فایل تشریح شده اند.
- نوع فایل : پی دی اف – 14 صفحه
- برای دانلود به انتهای فایل مراجعه کنید
چهار – کرم طوقه یا عسلک سویا
از جمله فواید اصلی سویا می توان به ارزش غذایی آن اشاره کرد که دارای مقادیر زیادی پروتئین و لسیتین است. با توجه به اهمیت غذایی سویا یکی از موادی است که باید میزان کشت آن بیشتر شود.
از جمله معروف ترین آفات سویا می توان به کرم غلاف خوار سویا اشاره کرد. از معروف ترین آفات دیگر سویا می توان به سفید بالک یا عسلک سویا اشاره کرد که معمولا در مزارع و در ابتدای اواسط فصل رویش پدیدار می شود. در این فایل توضیحات کاملی در مورد این آفت ارائه می شود.
- نوع فایل : پاورپوینت – 27 اسلاید
- برای دانلود به انتهای فایل مراجعه کنید
پنج – علف های هرز سویا
علف های هرز سویا معمولا به سه دسته اصلی تقسیم می شوند. علف های هرز پهن برگ، علف های هرز باریک پهن و جگن ها. برای کنترل علف های هرز سویا نیز سه روش زراعی، مکانیکی و شیمیایی پیشنهاد می شود.
در روش مکانیکی درو کردن و کندن لحاظ می شود. از جمله روش های زراعی می توان به تاریخ کاشت، تناوب زراعی، مدیریت آبیاری و پوشش دادن خاک اشاره کرد. از سمومی که قبل از کشت سویا می توان استفاده کرد می شود به ترفلان، سونالان و سنگور اشاره کرد. این فایل با ارائه تصاویر هر علف هرز معرفی کاملی از آنها ارائه می دهد.
- نوع فایل : پی دی اف – 39 صفحه
- برای دانلود به انتهای فایل مراجعه کنید
همه فایل های آفات و بیماری های سویا
در این بخش می توانید همه فایل هایی که در بخش های بالایی ارائه شده اند را دانلود کنید. تعدد فایل ها این تضمین را ایجاد می کند که حداقل یکی از آنها مطابق با نیاز شما باشد.
موارد موجود در پکیج(توضیحات هر مورد در بخش های بالایی ارائه شده است) :
- یک – علف های هرز و مدیریت آن در سویا ( پی دی اف – 69 صفحه)
- دو – مبارزه با آفات و بیماری های سویا ( پی دی اف – 29 صفحه)
- سه – بیماری های سویا ( پی دی اف – 14 صفحه)
- چهار – کرم طوقه یا عسلک سویا (پاورپوینت -27 اسلاید)
- پنج – علف های هرز سویا ( پی دی اف – 39 صفحه)
- قیمت (همه مواارد بالا با هم) : 45/500 تومان
لینک دانلود بلافاصله بعد از خرید نمایان می شود
در صورت هرگونه مشکل با شماره 09307490566 تماس بگیرید